Kuleler Makine Güneş Panellerini Temizliyor

2007 yılında kurulan Kuleler Makine, gökdelen, rezidans, avm gibi yüksek katlı yapıların dış cephe temizliği için hem makine imalatı yapmakta hem de bizzat bu konuda hizmet almak isteyenlere hizmet vermektedir. Kuleler Makine Genel Müdürü Turgut Çağatay, yüksek teknoloji ürünler kullanmanın iş güvenliği ve maliyet avantajları oluşturmada büyük etken olduğuna özellikle dikkat çekti.

Çevreye duyarlılık, kaynak kullanımının azaltılması ve geri dönüşümlü ürünlerin kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turgut Çağatay, bu konuda uyguladıkları politikayı değerlendirdi; “Kuleler Makine olarak hedefimiz daima çevreci politikalar izleyerek daha kaliteli hizmet vermektir. Makinelerimizde kullandığımız saf su sistemi bunun en büyük örneğidir. Kimyasalların içerdiği zararlı maddelerin etkenleriyle çevreye zarar vermek yerine, geliştirdiğimiz saf su sistemiyle hem kimyasalların zararlarından kurtulmuş hem de cam üzerinde leke bırakmayan daha kaliteli hizmet sunmuş oluyoruz. Yüksek yapılardaki dış cephe temizliğinin insan gücü ile yapılmasından kaynaklı meydana gelen birçok iş kazasını, geliştirdiğimiz yeni makinelerimiz ile minimize etmek, mümkünse ortadan kaldırmak niyetindeyiz. Bu konuda da müşterilerimizden olumlu dönüşler almak ekibimize ile yaptığımız işe olan güvenimizi ve saygımızı artırmıştır.”

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdikleri yüksek teknoloji güneş paneli temizleme makinesiyle ilgili olarak Kuleler Makine Satış Müdürü Mehmet Aktürk; “Ülkemizde gittikçe gelişmekte olan yenilebilir enerji sektöründe, güneş enerjisi coğrafi konumumuz itibari ile önemli rol oynamakta. Bu sektörün gelişmesiyle birlikte, güneş panellerinin bakımı ve temizlenmesi zaruri bir ihtiyaç olmuştur. Temizlik konusunda sunduğumuz robotik sistemler, işinin ehli personel ve disiplinimiz ile kaliteyi minimum maliyet ile müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimizden gelen talepler neticesinde makinelerimizi 1.sınıf malzemeler ve %100 Yerli Üretim ile projeye uygun üretiyoruz. Patentini aldığımız Robsys markası ile yakın zamanda yurtdışında adımızı duyurmak istiyoruz.” dedi.