“Çevre Teknolojileri” Sektörü IFAT Eurasia’da Buluştu
MMI Eurasia Fuarcılık tarafından bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı kapılarını açtı. “Yeni Başlangıç” teması ile 21 – 23 Ekim tarihlerinde sürecek fuar, “Çevre Teknolojileri” sektöründen önde gelen firmaları İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirdi.
“Çevre Teknolojileri” sektörünün Avrasya bölgesindeki önde gelen etkinliği, IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı açıldı. MMI Eurasia Fuarcılık tarafından bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen fuar, sektörün dev isimlerini “Yeni Başlangıç” teması ile İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirdi. IFAT Eurasia’nın “Çevre Teknolojileri” sektörünün en önemli etkinliği olarak kabul edildiğini belirten eden MMI Eurasia Fuarcılık Genel Müdürü Osman Bayazıt Genç konuşmasında, “Avrasya’nın en önemli çevre teknolojileri etkinliğini 4. kez gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sektörümüze yön veren ulusal ve uluslararası aktörlerin etkin katılımıyla ses getirecek zirveler, oturumlar ve basın toplantıları ile desteklenecek etkinliğimiz, kamu ve özel sektör alıcılarını bir araya getirerek, önemini ortaya koyacaktır.” dedi.
Fuarın açılış törenine katılan Messe München Fuarlar Müdürü Katharina Schlegel, “130’un üzerinde katılımcı ve markanın temsil edildiği fuarda Türkiye ve Avrasya bölgesinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çevre teknolojilerini sergilemekten gurur duyuyoruz. Türkiye, Yunanistan ve Ortadoğu ülkelerinin önemli belediyelerinden fuarı ziyaret eden sayısız delegasyon, bölgede fuarın çok önemli etkileri olduğunun altını çiziyor. Fuarda sergilenen tüm inovatif çevre teknolojilerine ulusal ve uluslararası ilgililer yeni hibrit ve dijital platformumuz sayesinde on-line olarak da ulaşabilecekler .” dedi.
Marmara Denizi’ne ilişkin çevre teknolojisi çözümleri masaya yatırıldı
Fuar ilk gününde, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve MMI Eurasia Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen IREMCON Uluslararası Çevre Konferansına ev sahipliği yapıyor. Balkan ülkelerinden üst düzey delegelerin Türk firmalarıyla buluştuğu forumda, Marmara Denizi ile ilişkili mevcut altyapı durumuna yönelik ana hatlar çizilirken, ilgili firmalar mevcut duruma ilişkin çevre teknolojisi çözümlerini sunacak. Forum ile atık su önleme ve geri kazanım teknolojilerinden biyolojik giderim proseslerine, mekanik temizleme teknolojilerinden izleme ve takip sistemlerine kadar birçok çözümün değerlendirilmesine olanak tanınıyor. MBB Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan, “Teknolojiyi üreten ve sunan tarafların, operasyonları için buna ihtiyaç duyan taraflarla bir araya gelmesinin çok işlevsel olduğunu düşünüyoruz. Marmara Denizi Eylem Planı içerisinde, atık su altyapı projelerinde kamu-özel işbirliğinin sağlanması için yasal düzenlemelere ilişkin bir madde de bulunuyor. Forum ile bahsi geçen düzenlemelere de altlık oluşturulmuş oldu” dedi. Namık Sarıgöl ise “Ulusal ve uluslararası teknoloji üreticilerinin Eylem Planı ile belirlenen uygulama ve önlemlerin yerine getirilmesi sürecinde katkı sağlayacak çözüm önerilerini paydaşlara ilk ağızdan aktarmaları, en uygun planlamanın yapılabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Diğer taraftan, forumda teknik özellikleri ve avantajları anlatılan ürün ve hizmetlerin IFAT Eurasia salonlarında fiziksel olarak da bulunması, karar vericilerin bu ürün ve hizmetlere erişimi ve toplu halde bir arada incelemesi için büyük bir fırsat yarattı” diye konuştu.
Sektör temsilcilerine dijital ortamda da görüşme imkanı sunuldu
2019 yılında Kuzey-Güney Amerika’dan Avrupa’ya, Balkanlar’dan Hint Yarımadası’na kadar uzanan coğrafyadan 339 teknoloji sağlayıcısını 84 ülkeden 10 bin 467 ziyaretçi ile buluşturan fuar, bu yıl da dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini aynı çatı altında bir araya getiriyor. IFAT Eurasia bu yıl ilk defa uygulamaya açtığı dijital platform ile sadece fuar salonlarında değil, dijital ortamda da bir adım öne çıkıyor. Yeni platform ile katılımcılar, dijital hizmetlerden yararlanırken, sanal eşleştirme oturumlarına katılıyor, platformu kullanan ziyaretçiler ile görüntülü olarak görüşme imkanı buluyor. Fuarda geleneksel Alman, Avusturya ve İsviçre pavyonlarına ek olarak, ülkesel ayrım olmadan hizmet veren toplu katılım pavyonuna da yer veriliyor.
İstanbul Fuar Merkezi’nde üç gün boyunca devam edecek fuarda Marmara Belediyeler Birliği, Blackforest , TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kurumların düzenlediği şu etkinlikler gerçekleştiriliyor:
*Marmara Denizi Eylem Planı Forumu Açılışı
*Çevre Teknolojileri Perspektifinden Marmara Denizi Eylem Planı Forumu
*Yeşil Mutabakat Kapsamında Atıksu Yönetimi ve Atıksu Geri Kazanımı
*Marmara Denizi Eylem Planı ve Bağlantılı Çalışmalar
*Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik
*ISWA – Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD)
*Yeşil Mutabakat Kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliği Revizyonu
*Mahalli İdarelerde Sıfır Atık Yönetimi Paneli
*Sıfır Atık Bilgi Sistemi
*Çevre Teknolojileri Perspektifinden Marmara Denizi Eylem Planı Forumu
*Yeşil Mutabakat Kapsamında İklim Değişikliği Politikaları
*Yeşil Mutabakat Kapsamında Gıda Atıklarının Yönetimi Paneli
*Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Depozito İade Sistemi Uygulamaları
*Suriye’nin İmarı
*Temiz Üretim Tebliği
*Çevre Teknolojileri Uygulamaları Açısından Lityumlu Akümülatörler
*Orta Doğu Bölgesinde Çevre Teknolojileri Uygulamaları
*Atık Madeni Yağların Yönetiminde Yeni Dönem
*Arıtma Çamurunun Toprakta Kullanılması
*Atık Lamba Geri Kazanımı Geliştirilmesi ve İşletme İçin Teknik Kriterlerin Belirlenmesi Projesi
*Atık Su Arıtma Politikaları: Marmara Denizi Kirliliği
*Atık Suların Geri Kazanımı
*İnşaatlar için Sürdürülebilir Yapısal Çözümler
*İnsan Denklemi – Son Kırk Yılın İklim Değişikliğindeki Rolü